Διάκριση ομάδας του μεταπτυχιακού στον μαραθώνιο καινοτομίας Social Hackathlon

Η ομάδα LifePulse κέρδισε την πρώτη θέση στον μαραθώνιο καινοτομίας Social Hackathlon (https://socialhackathon.gr) που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Η πρώτη θέση συνοδευόταν από έπαθλο 40.000€ για την επικοινωνιακή υποστήριξη και προώθηση της ιδέας της LifePulse από τη Lidl Hellas, καθώς και 5.000€ από το Κοινωφελές Ίδρυμα Α Κ Λασκαρίδη.
Η Lifepulse αποτελείται από τα εξής μέλη: Πάνος Καραδαγλής (UI/UX designer), Θωμάς Πατσάνης (Front-end developer), Δημήτρης Κοζαρίτης (Back-end developer) και Δρ. Χρήστος Κατσάνος (Scientific coordinator / HCI expert). Ο Πάνος Καραδαγλής είναι εν ενεργεία φοιτητής του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών «Τεχνολογίες Διαδραστικών Συστημάτων» του Τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ και ο Δρ. Χρήστος Κατσάνος είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής και διδάσκων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών. Η ομάδα εφάρμοσε πολλές από τις μεθόδους και τεχνικές που διδάσκονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών (π.χ. personas, interviews, prototyping) προκειμένου να μετουσιώσει την ιδέα της σε λογισμικό εύχρηστο και με καλή εμπειρία χρήσης.
Η LifePulse είναι μια εφαρμογή που αφορά στην εθελοντική αιμοδοσία. Ο εθελοντής αιμοδότης εγκαθιστά την εφαρμογή LifePulse σε οποιαδήποτε φορητή συσκευή με Android ή iOS και δημιουργεί τον λογαριασμό του. Συμπληρώνει την ομάδα αίματός του, το πότε έδωσε τελευταία φορά αίμα, και τέλος ορίζει τη χιλιομετρική ακτίνα για την οποία θέλει να λαμβάνει ειδοποιήσεις από νοσοκομεία σε περιπτώσεις ανάγκης και είναι έτοιμος! Μέσα σε δευτερόλεπτα μπορεί να χρησιμοποιεί την LifePulse!
Το νοσηλευτικό προσωπικό, από την άλλη, χρησιμοποιώντας ειδικούς λογαριασμούς διαχειριστή στον ιστότοπο της LifePulse, μπορεί με 3 κλικ να στείλει ειδοποιήσεις στους χρήστες της LifePulse όταν υπάρχει ανάγκη για αιμοδοσία. Μέσα από τον ιστότοπο της LifePulse επιλέγουν την ομάδα αίματος του ασθενή και όσοι χρήστες πληρούν τα κριτήρια (π.χ. είναι συμβατοί δότες, δεν έχουν δώσει πρόσφατα αίμα) λαμβάνουν άμεσα ειδοποίηση (push notification) στη φορητή τους συσκευή. Ο εθελοντής αιμοδότης μετά την αιμοδοσία, μπορεί να σκανάρει τη ψηφιακή του κάρτα LifePulse ID και έτσι μπορεί να απολαμβάνει το πρόγραμμα παιχνιδοποίησης της LifePulse, κερδίζοντας πόντους, επίπεδα και badges ανάλογα με την αιμοδοτική του δράση.
Η Life Pulse συνεργάζεται πιλοτικά ήδη με δύο νοσοκομεία, το Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών και το νοσοκομείο της Βέροιας, τελεί υπό την επίσημη αιγίδα του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ και συνεργάζεται με οργανισμούς και εθελοντικές ομάδες σε όλη την Ελλάδα, ενώ στην παρούσα φάση είναι σε μορφή closed beta.

Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Αιτήσεων Υποψήφιων Φοιτητών Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους έως και 31 Μαΐου 2022. Υποβολή Αίτησης